Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Tájékoztatom, hogy a koronavírus terjedésével kapcsolatos kormányzati és egyetemi intézkedésekre tekintettel, valamint munkatársaink egészségének fokozottabb védelmét szem előtt tartva az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék dolgozói 2020. március 18-tól megváltozott munkarendben látják el feladataikat. Munkatársaink az ügyeket elsősorban elektronikus úton vagy telefonon intézik. Az oktatás az egyetem által előírt e-learning távoktatás keretében zajlik. A hallgatókat folyamatosan értesítjük. Kutatási, fejlesztési munkák, ipari megbízások a tanszéki laborokban zárt körülmények között zajlanak. Minden megkeresésre azonnal, vagy rövid időn belül reagálunk (oktatóink elérhetőségei).

Üdvözlettel:

Dr. Zsoldos Ibolya tanszékvezető


 

Üdvözöljük az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék honlapján!

A tanszék története a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola alapításáig nyúlik vissza. 1993-ban  Anyagismeret és Technológia Tanszék és a Járműgyártási Tanszék összevonásával alakult meg az Anyagismereti és Járműgyártási Tanszék.

2012. január elsejétől a Műszaki Tudományi Kar életében új fejezett kezdődött, ugyanis megalakult az AUDI Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoport. A csoportot három tanszék alkotja: Az Anyagismereti és Járműgyártási Tanszék kettéválásával alakult meg az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék és a Járműgyártási Tanszék, valamint Belsőégésű Motorok Tanszék.

A tanszék számos tudományterületen végez oktatási feladatokat, a legfontosabbak a következők: anyagtudomány, mechanikai technológiák, minőségbiztosítás. A tanszék továbbá közreműködik a gépészmérnöki, a közlekedésmérnöki, járműmérnöki, mechatronikai mérnöki, a műszaki menedzser, valamint a mernöktanári szakok oktatásában. Alapképzésben a gépészmérnöki szakon autógyártási, a gyártásirendszerek és a minőségirányítási szakirányokért, a műszaki menedzser szakon a minőségirányítási szakirány szakmai képzéséért felelős. Az MSc képzésben a mechatronikai mérnök szakfelelőse, és közreműködik a járműmérnöki MSc képzésben is. 

Hírek, közlemények hallgatóknak

Tisztelt Hallgatók!

2020/21/2félévre a GE MSc diplomamunka kurzusok felvételéhez a
feladatkiíró lapok leadási módja és határideje itt található.

(2020.11.30)


Tisztelt végzős Hallgatók!

Elérhetőek a diplomamunka leadási határidők a 2020/21/1 félévre vonatkozóan itt.

(Frissítve: 2020.11.11)Tisztelt végzős Hallgatók!

Elérhető a Gépészmérnök MSc hallgatóknak a záróvizgsa beosztás és záróvizsga-tájékoztató.

(Frissítve: 2020.06.18)

Hallgatói Fogadóóra

hétfő: 9.00 - 11.00

14.00 - 15.00 

kedd: 9.00 - 11.00

szerda: 13.00 - 15.00

csütörtök: 13.00 - 15.00


Kérjük a Fogadóóra pontos betartását!

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Anyagtudományi és Technológiai Tanszék Eseménynaptára

Záróvizsga jelentkezési időszak 2020. november 26. - 2020. december 10.
Vizsgaidőszak kezdete 2020. december 7.